Brezplačna poštnina pri nakupu dveh ali več knjig.

Šifra: 00000002 Kategorija:

Ej, babi, glej

25,00 

DDV vključen

Tradicionalni kulinarični zakladi, rešeni iz koša pozabe

Ta kuharska knjiga je popotovanje skozi čas in okuse namenjena mladim kuharskim raziskovalcem, da jih popelje nazaj v objem babičine kuhinje. Vsak recept je skrbno izbran iz bogate zakladnice tradicionalnih kuharskih receptov, ki smo jih rešili iz koša pozabe v več let trajajočem srčnem projektu Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala, z namenom, da ohranimo bogato tradicijo kulinarike naših prednikov.

Ej, babi, glej je mlajša sestrica knjige Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala.

V njej se skriva 20 preizkušenih receptov, izbranih iz starih receptov naših babic in prababic. Ti stari recepti so se skrivali v starih kovinskih škatlah, po predalih, na podstrešju in se skoraj izgubili med starim papirjem. Z njih sem obrisala prah, jih preizkusila in pripravila za tebe, da jih z lahkoto pripraviš v svoji kuhinji.

Recepti so pripravljeni tako, da jih lahko otrok pripravi sam ali z nekaj pomoči odrasle osebe, ob tem pa na sproščen in igriv način prihaja v stik s kulinarično dediščino, ki je zelo bogata na naših tleh in jo lahko na ta način enostavno približamo otrokom.

Za otroke je, s stališča zdravega razvoja, izjemno dragoceno doživeti procese od začetka do konca. In tu se skriva še en biser te knjige. Otroci lahko vse, ja, prav vse, pripravijo sami. Mlajšim boste pri branju pomagali starši, ampak dopustite jim potopiti se v ustvarjalni proces kuhanja. Kuhanje ni samo priprava hrane, ampak se otrok skozi proces uči odnosa do hrane in življenja nasploh. Velikokrat se zgodi, da otrok lažje sprejme določeno jed ali živilo, če ga pripravi sam. Eden izmed vzrokov zavračanja novih okusov je nepripravljenost za spremembe, zato priprava jedi da otroku čas, da med samim procesom počasi odpira vrata novim okusom.

Rezanje zelenjave, gnetenje testa, valjanje, mešanje, oblikovanje polpetov ali grisinov, luščenje lešnikov in še kaj pošilja iz prstkov impulze v možgane in tam se tvorijo nove možganske povezave. Več takšnih dražljajev otrok doživi v zgodnjem otroštvu, bolj bodo njegovi možgani pripravljeni in zreli za učenje v šoli.

Dodatne informacije

Dimenzije 210 × 297 × 1 cm
Izdaja

Trda

Status dobavljivosti

2-4 delovnih dni

Avtor

Urška Šobak

Datum izida

13.6.2024

Jezik

slovenski

Mnenja in ocene

Reviews

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.